Правила проживання в готелі

Шановні гості! Раді Вас вітати в нашому готелі!

Будь ласка, уважно ознайомтеся з правилами проживання.

1. Режим роботи готелю - цілодобово. Час заїзду з 14:00. Час виїзду - до 12:00.
2. Адміністрація готелю гарантує гостям виконання всіх правил конфіденційності.
3. При поселенні в готель, гостю необхідно пред'явити документи, що засвідчують особу (паспорт, водійські права), квитанцію про оплату бронювання / сертифікат на поселення.
4. Оплата за проживання та надання додаткових послуг здійснюється готівковим або безготівковим розрахунком, відповідно до прейскуранта цін.
5. Оплата за проживання здійснюється при поселенні.
6. В проживанні відмовляється тим Гостям, які знаходяться в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння
7. При проживанні менше 24 годин, оплата здійснюється за 1 добу, незалежно від розрахункового часу
8. У вартість номеру входить: проживання, парковка для автомобілів; WI-FI.
9. Прибирання номерів – 1 раз в три дні. Заміна постільної білизни, рушників, косметики - 1р. в 5 днів. За додаткову оплату - прання
10. Бронювання номеру, що здійснюється гостем в письмовій або усній формі - вважається гарантійним, якщо готель отримав повну або часткову оплату за проживання. Для підтвердження бронювання Гостю необхідно внести передоплату у розмірі не менше 50% від загальної вартості проживання.
11. Ануляція бронювання без штрафних санкцій - за 7 днів до заїзду, якщо інше не передбачено умовами договору або умовами бронювання за пільговим тарифом. У разі не заїзду, предоплата за бронювання проживання в номері відповідної категорії, не повертається
12. У випадку анулювання бронювання Гостем під час проживання (завчасний виїзд), Готелем повертаються Гостю кошти у розмірі 50% вартості проживання за невикористані заброньовані дні
13. В готелі проживання з домашніми тваринами дозволено тільки в тих номерах, де немає килимового покриття.
14. Вигул домашніх тварин на території готелю і на газонах - строго заборонений. Якщо випадково тварина сходила в туалет на території готелю, гість повинен прибрати екскременти в спеціальний пакет і утилізувати у кошик для сміття.
15. Залишати домашніх тварин без нагляду господарів в номері готелю або на території готелю, брати з собою домашніх тварин в ресторан, сауну, чан та інші місця загального не дозволяється.
16. Забороняється мити домашніх тварин у душових кабінах номера, використовувати для них рушники, простирадла та інші постільні приналежності, які визначені для використання гостей, і що належать готелю.
17. З метою безпеки, зберігання особистого майна гостя і готелю, вся територія готелю (за виключенням туалетних кімнат і особистих номерів / апартаментів гостя) контролюється та реєструється відеокамерами.
18. Категорично забороняється приносити на територію готелю і зберігати в номері матеріали і предмети, небезпечні для життя та здоров'я оточуючих (легкозаймисті речі, вибухові, токсичні, хімічні і радіоактивні речовини, зброю).
19. Використовувати в номері трійники і подовжувачі, сушки для взуття, користуватися електричними приладами (прасками, кип'ятильниками, електричними плитами, мультиварками), крім дозволених адміністрацією готелю.
20. Забороняється самостійно усувати неполадки, що виникли під час користування електромережею, електроустаткуванням, водопроводом, каналізацією, сантехнікою та іншими предметами, які складають оснащення готелю.
21. Сушити гриби, ягоди, фрукти в номері.
22. Викидати сміття з вікон номера.
23. Переставляти та виносити меблі з номера без узгодження з адміністрацією готелю.
24. Виходячи з номеру необхідно вимикати світло, електроприбори, закривати крани.
25. В номерах та інших зонах готелю категорично забороняється курити, вживати алкоголь, наркотичні речовини та знаходитися в нетверезому стані.
26. На території готелю та в номерах заборонено: грати на музичних інструментах, шуміти, свистіти, голосно співати, використовувати ненормативну лексику, голосно включати аудіо системи та телевізор.
27. У випадку неодноразового порушення внутрішніх правил проживання гостей в готелі, що створюють незручності для інших гостей готелю, нанесення матеріального збитку в готелі (пошкодження / руйнування майна і т.д.) адміністрація готелю вправі відмовити в поселенні або виселити гостя
28. При заселенні Гість повинен знати про те, що в разі псування, приведення в неналежний стан або знищення будь-якого майна в номері (розбиття стаканів, ламп, скла, пошкодження меблів, фена, телевізора, пультів до нього, штор, пропалювання диванів, килимів, забруднення рушників до такого стану, що їх неможливо відіпрати), Гість повинен компенсувати завдані збитки за вартістю зіпсованого майна.
29. При заселенні просимо Вас уточнити у адміністратора своє місце для парковки автомобіля.
30. Будь ласка, дотримуйтеся правил пожежної безпеки (готель повністю побудований з дерева).
31. Будь ласка, бережіть майно та техніку готелю. При виїзді Гостя приймається номер адміністратором. У разі пошкодження, крадіжки майна або техніки, необхідно їх відшкодувати відповідно до цін, передбачених адміністрацією.
32. Ключ від номеру необхідно здати адміністратору на рецепцію, в разі втрати ключа від номеру гість компенсує відповідно до цін, передбачених адміністрацією (ключ від номеру в одному екземплярі, який надається гостю);
33. У разі порушення Правил проживання, встановлених в готелі, адміністрація має право відмовити Гостю в подальшому проживанні.

Бажаємо Вам комфортного відпочинку!

З повагою, адміністрація готелю «Кремениця»